Genom Leaderprojektet Smart Little Village 2019 har företaget Gefion AB stärkts som arrangör och genomförare av kommunövergripande konferenser gällande samhällsutveckling och samhällsbyggande. Konferenserna är speciellt inriktade på de mindre kommunerna med mellan 5000 och 50000 invånare. Ett koncept har utvecklas för småkommuners utveckling. Genom ett stort antal kontakter med olika kommuner har de viktigaste frågorna tagits fram och former tagits fram gällande hur dessa frågor kan belysas på olika sätt.

Inom projektet har också information om och möjligheterna med konferensen Smart Little Village 2019 spridits. Det koncept som utvecklats har också använts för att sätta konferensen i ett starkt lokalt sammanhang. Genom konferensen 2019 har konceptet stärkts och breddats ytterligare och planering påbörjats inför 2020.

Smart Little Village gjorde succé igen!

Den 3 – 4 april 2019 gick Smart Little Village 2.0 av stapeln – mötesplatsen för dig som jobbar med och har intresse av samhällsutveckling i mindre kommuner. Vi bjöd på kunskap, erfarenhetsutbyte, goda exempel och idéer från lokala, regionala, nationella och internationella projekt kopplade till fyra aktuella teman enligt nedan.

Vilket fantastiskt bemötande i morse, så roligt med alla barn som fick visa vägen. Innovativt och kärleksfullt med samverkan skolan och kommunen. Hoppas fler tar vid!

Lisbeth Böhm

Region Skåne

Jag har träffat flera potentiella samarbetspartners. Fantastisk dag som jag tror kommer ge mersmak.

Mia Forsäng

Telia

Hur kommer du till Skurup?

Skurup ligger bara 15 minuter från Malmös flygplats (MMX), 30 min från Malmö och 45 min från Köpenhamns flygplats (CPH). Vår plats, Skurups Sparbank Arena, ligger i stadens centrum. Välkommen!

Med tåg
Om du reser från en plats i Sverige kan du ha ditt första stopp på Malmö Central och därefter byta till våra älskade lila Pågatåg för att komma till Skurup. Det är nästan likadant ifall du kommer från Köpenhamns flygplats. Du byter på Malmö Hyllie som är den första tågstationen i Sverige, och efter 25 fantastiska minuter med Skåne som vy är du i Skurup. Det är enkelt och smidigt.

Med flyg
- Sturup / Malmö Airport (MMX). Flyg med våra partners på BRA Airlines.
- Köpenhamns flygplats (CPH)

Med bil
Adressen är Skurupshallen, Vaktgatan 4, 274 35 Skurup.
Det finns gott om parkering nära platsen, se bilder nedan.

 

Parkeringar tillgängliga: